Over mij

Mijn foto
Leuk dat je even op mijn blog komt kijken! En nog leuker als je ook een reactie achterlaat ! Ik ben dus Ellis Hendriks, getrouwd met Gert en samen samenwonend met een hele lieve hond en een vrolijke vogel. Ik ontwerp en maak al een aantal jaren (figuur)kaarten voor het Hobbyjournaal. Een tijdje geleden heb ik het scrappen ontdekt. Het leukste vindt ik het ontwerpen en maken van doosjes. Maar kaarten maken doe ik ook graag, eigen ontwerp én mooie ontwerpjes van anderen.

zaterdag 28 maart 2009

Hulsje voor papieren zakdoekjes

Iedere maand staan er een paar van mijn creaties, met patroon en beschrijving, in de Hobbyjournaal-krant. Deze keer (HJ50) o.a. dit hulsje en het fotodoosje.

Het hulsje heeft een dubbele voorkant. Uit het voorste deel heb ik een V gesneden. Dit deel zit alleen aan de zijkanten vastgelijmd, zodat het losse label er achter geschoven worden.























Fotodoosje

voor dit doosje heb ik weer de babyfoto van mijn moeder gebruikt. Ze is hier ongeveer 6 mnd.






















woensdag 25 maart 2009

BH'tje

één van mijn oudere figuurkaart ontwerpjes in een nieuw (scrap)jasje.



zondag 22 maart 2009

Explosie doosje

Een onooglijk doosje......................
Totdat je het open doet!

Het idee voor dit doosje komt van de site Magic Boxes(tutorial op de site, in het Engels). Ik vindt het zulke leuke doosjes, ik móest er gewoon één proberen !

I.p.v een stempel (zoals op de site wordt gebruikt) heb ik vlinderstickers gebruikt (de doorzichtige met glitter) Omdat die stickers vrij groot zijn, heb ik de maten van het doosje en van de mica-strips moeten aanpassen.













zaterdag 21 maart 2009

en nog maar eentje...............

een vierkant doosje met een rond dekseltje







donderdag 19 maart 2009

En nog één.............

Van de week zag ik bij het Kruidvat onderzettertjes van kurk (6 voor maar €0,49 !). Ik heb ze meegenomen, omdat ik dacht, daar kan ik vast wel iets mee.
En ja hoor ! Ik heb ze gebruikt om er de bodem en het deksel van dit doosje van te maken.































woensdag 18 maart 2009

Maar weer een doosje







vintage kaartje

het (witte) kantje heb ik eerst bewerkt met bruine inkt en daarna in een theebadje gestopt om het ouder te laten lijken.
Het kindje op de foto is mijn moeder en als je heel goed kijkt, zie je rechts van haar, bij haar schouder een zwart rondje. Dat is de hoed van mijn oma, die op de hurken achter mijn moeder zat om haar rechtop te houden.



dinsdag 17 maart 2009

Lekker nostalgisch

Het idee voor dit nostalgische kaartje komt uit de laatste CardsOnly, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven: i.pv. scrappapier heb ik stofjes gebruikt. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik de naaimachine gebruikt heb bij het maken van een kaart.


zondag 15 maart 2009

kaartjes

Tussen de doosjes door een paar kaartjes











zaterdag 14 maart 2009

Workshop boek-doosje

Vanwege de vele vragen die ik krijg voor de beschrijving van het boek-doosje, maak ik er maar een workshopje van:

de maten van het boek-doosje kun je zelf bepalen, maar ik gebruik die van mij even als voorbeeld:

Doosje:
Snijd 2 stukken ecru karton van 14x9cm, leg er één met een smalle kant naar je toe en zet met potlood stipjes langs de kant van die 9cm : de eerste op 1cm, alle volgende op 0,5cm, het laatste stukje is dan weer 1cm. Doe dit ook aan de overkant. Ril dan lijnen tussen de stipjes, en maak de vouwen: begin met een bergvouw, dalvouw enz.(harmonica-vouw) Doe hetzelfde met het andere stuk. Je hebt nu de voor en achterkant.
Doe dan nog een keer hetzelfde voor de zijkantjes met twee stukjes karton van 9,5x9cm (de stipjes weer langs de kanten van 9cm)

Nu wordt het lastig! Probeer het eerst even zonder lijm. Kijk goed naar de foto (print hem desnoods even uit) Schuif de uiteinden van de vouwen van een zijkant (één van de kleine stukjes) precies tussen de uiteinden van de vouwen van een lang stuk(voor of achterkant).Als je de slag te pakken hebt, smeer je wat alleslijm op de "bergjes"(de topjes van de vouwen) en schuif je het er weer tussen. Zo zet je het hele doosje in elkaar.De stukjes van 1cm lijm je op de hoekjes op elkaar vast. Je hebt dan een doosje zonder bodem én deksel.

De kaft:snijd een stuk ecru karton van 15,5x24cm. Maak in die 24cm een vouw op 10,5cm en op 13,5cm. Beplak het kaft aan de binnen en buitenkant met scrappapier. Plak ook op de bovenste 1cm rand van het doosje reepjes scrappapier. Inkt alle randen (ook de ribbels van het doosje) en plak dan het doosje in de kaft, met de onderste 1cm stukjes van het doosje op de kaft én met achterkant tegen het middenstuk van de kaft, door weer de topjes van de vouwen met (niet te veel) lijm in te smeren.

Ik heb touw gebruikt, om het doosje te sluiten:
neem een flink stuk touw, doe het dubbel, meet het om het doosje af: de lus komt aan de onderkant en steekt aan de voorkant iets onder het doosje uit. Leg er dan een strik in, zo, dat die in het midden (nadat je het kant erop hebt geplakt) van de voorkant op het doosje komt te liggen. Aan de "open" kant van je touw moet je een stuk hebben, dat lang genoeg is om er een strik in te leggen. Lijm het touw hier en daar aan het doosje vast. Haal 1 deel van het touw door de lus en maak er, samen met het andere deel, een strikje in.

Label:
Print een tekst bv. : "Boek: een samengebonden of genaaid aantal bedrukte, beschreven bladen" op lichtbruin karton en snijd er dan een label van 10,5x3cm uit en schuif die in je boek, als bladwijzer.

Nu kun het doosje gaan versieren!Succes!!! en als je nog vragen hebt, stel ze gerust !

vrijdag 13 maart 2009

boek

Het doosje is zelf is een hoop geril, gevouw en gepriegel, maar het is weer eens wat anders en ik vindt dat het zo toch aardig op een boek lijkt ;)












woensdag 11 maart 2009

Iemand nog thee ?

Dubbele kado envelop, gemaakt zoals een echt theezakje in elkaar zit.
De voor-en achterkant zijn dubbel en open aan de bovenkant, zodat er geld of bv. een kadobon in geschoven kan worden.







dinsdag 10 maart 2009

nog een vintage doosje

het papier is van Cosmo Cricket en K&Company







Taartpunt

gemaakt naar een voorbeeld van Jeanet (ws op haar site)















maandag 9 maart 2009

de binnenkant van dit doosje is gemaakt naar een voorbeeld op anitashobbyblog.blogspot.com











































Koffertje

de hoekjes en het handvat zijn gemaakt van scrappapier





zondag 8 maart 2009

De eerste !




Ik trakteer iedereen op een welkoms kopje thee en je mag zelf de smaak kiezen ;-)




Mijn eigen blog!

Eindelijk ! Een blog helemaal van me zelf ! Nu nog even kijken wat ik als eerste ga plaatsen.........